top of page

Nog 3 weken te gaan...

...en dan zijn we weer terug in Nederland en ben ik helemaal klaar, om mijn eigen bedrijf serieus te beginnen.


Vorig jaar, begin 2023, heb ik mijn opleiding tot wandelcoach afgerond, maar gooide mijn lichaam roet in het eten. Achteraf ben ik daar eigenlijk wel blij mee, al realiseer ik me, dat dat heel vreemd klinkt. Er werd rheumatoide artritis vastgesteld en ik kon niets meer. Letterlijk niets meer; ik kwam letterlijk en figuurlijk tot stilstand.


En nu, na uiteindelijk het opzeggen van mijn baan in het ziekenhuis en ruim twee maanden aan de andere kant van de wereld te hebben doorgebracht in de natuur en stilte, kan ik zeggen, dat mijn reuma er niet voor niets kwam.


Een tijd lang was ik al aan het twijfelen over mijn werk in het ziekenhuis. Ik voelde me niet meer op de juiste plek. Mijn idee over gezondheid ligt inmiddels ver van hoe de Westerse geneeskunde ermee omgaat. Al realiseer ik me, dat in acute fases medicijnen nodig kunnen zijn. Echter, bij chronische aandoeningen ben ik ervan overtuigd, dat mensen heel veel zelf kunnen doen met een gezonde leefstijl.


Afijn, toen ik dus letterlijk tot stilstand kwam werd ik gedwongen te gaan ontdekken waarom ik tot stilstand kwam. Voor mij was mijn diagnose niet zomaar een diagnose en had ik iets uit te zoeken. Veel boeken gelezen, veel geschreven, veel nagedacht, veel gehuild ook. Er was onmacht, boosheid en verdriet; uiteindelijk heb ik me letterlijk overgegeven aan wat er op dat moment was, in de hoop dat het uiteindelijk weer beter zou worden.


Mijn reumatoloog had alle begrip voor de manier, waarop ik om wilde gaan met mijn lijf en uiteindelijk werd de pijn minder en minder. Ik heb wat knopen doorgehakt en keuzes gemaakt over wat ik wel en wat ik niet (meer) wil.


Na inmiddels alweer ruim twee maanden in het geboorteland van manlief te hebben doorgebracht, voel ik dat ik er weer ben. Misschien wel meer als mezelf dan ooit. Ik weet wat ik wil en dat is nog steeds mensen helpen. Maar wel op mijn eigen manier en niet meer ten koste van mezelf.


Wanneer we over drie weken weer thuis zijn wil ik zoals gezegd letterlijk werk gaan maken van mijn droom: mensen helpen ook weer licht aan het einde van de tunnel te zien, de bomen door het bos, of hoe je het ook wilt noemen.


Over drie weken ben ik weer thuis en ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik ben klaar om jou te helpen keuzes te maken voor jezelf, dingen te veranderen, waar je al langer tegenop ziet, of gewoon te luisteren naar je verhaal, omdat je dat nergens anders kwijt kunt.


Je bent van harte welkom!14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Je hoort me wel, maar luister je ook echt?

Vanochtend zag ik een quote voorbij komen met ongeveer dezelfde inhoud. Als coach sprak het me meteen aan, want ik heb het al vaker gehoord: "mensen horen me praten, maar ik heb vaak het gevoel dat ze

Comentários


bottom of page