top of page
18209131078237407.webp

About Reconnect in nature

Wie ben ik?

Mijn naam is Ingrid Potgieter en ik woon met man en 2 dochters in Dordrecht sinds ruim 20 jaar. Werkzaam in het Albert Schweitzer Ziekenhuis als secretaresse, de laatste jaren vooral op de afdeling Oncologie. Daarnaast werk ik als vrijwilliger in hospice De Patio, ook in Dordrecht.

 

Na het afronden van mijn medisch secretaresse opleiding ben ik in het ziekenhuis in Veghel gaan werken.

Via wat omzwervingen bij de Rabobank en een verpakkingsgroothandel kwam ik terecht bij als secretaresse bij een chiropractiepraktijk in Weert, waar ik toen woonde. Na het werken in een ziekenhuis wilde ik even kijken of de "profit-sector" iets voor mij was, maar dat bleek niet zo. Toch weer iets in "het medische", dit keer dan bij een chiropractor. Hier heb ik mijn man leren kennen en na een tijdje zijn we naar Dordrecht verhuisd en hebben we daar onze eigen praktijk opgezet, waar ik toen een tijdje gewerkt heb. Toen de kinderen kwamen besloot ik op een gegeven moment thuis te blijven om zelf voor de kinderen te zorgen, maar uiteindelijk wilde ik toch weer buitenshuis gaan werken. 

Het ziekenhuis in Dordrecht werd toen mijn nieuwe werkplek, waar ik nu nog steeds werk als afdelingssecretaresse.

Tussendoor heb ik een opleiding gevolgd en afgerond als gewichtsconsulent, waar het coachen ook al een groot deel uitmaakte van de opleiding en wat ik uiteindelijk als consulent het meeste deed. Grappig genoeg is het mentale deel bij afvallen en anders gaan eten het belangrijkst en in veel gevallen, zo niet alle, het moeilijkst. Tijdens het werken in het ziekenhujis had ik ook een tijdje mijn eigen praktijk voor voor voedingsadvies, maar door omstandigheden ben ik daar toen mee gestopt. Het leukste deel van dat "werk" vond ik toen al het coachen. Iedereen weet hoe je gezond zou moeten eten, maar het volhouden is het moeilijkst en mensen daarbij helpen was wat ik heel graag deed en me ook goed lukte in de meeste gevallen.

Onlangs heb ik na een paar jaar twijfelen dan toch mijn opleiding wandelcoach afgerond.

Van kinds af aan houd ik ervan in de natuur te zijn. Vroeger al, maar nog steeds laad ik er op wanneer ik moe ben, krijg ik energie en geeft het me inzichten wanneer ik even niet weet welke keuze ik moet maken. Tijdens mijn ruim 50-jarig bestaan op deze aarde heb ik al vele malen gehoord, dat mensen tot rust komen wanneer ze bij mij zijn; graag met me praten en het fijn vinden, dat ze zichzelf kunnen zijn. Wat is er dan mooier dat alles te combineren in een nieuwe uitdaging als wandel- en natuurcoach?  

 

Mensen, die ernstig ziek zijn of zijn geweest zou ik graag begeleiden in het (weer) oppakken van het dagelijks leven. Het lijkt vaak zo gemakkelijk; de behandeling zit erop, de scans zijn goed, dus je kunt weer door met leven. Uit gesprekken met mensen tijdens mijn werk in het ziekenhuis hoor ik vaak, dat dat nog helemaal niet zo gemakkelijk is. Je houdt je vaak groot voor je geliefden, die zo bezorgd zijn. Maar soms gaat het even niet en wil je dat iemand luistert, zonder dat je je beter voor hoeft te doen dan je je echt voelt. De natuur is daarvoor zo'n mooie plek en in ons mooie Dordt hebben we zoveel mooie natuur. 

 

Maar ook zonder een diagnose van welke aard dan ook kun je teveel in je hoofd zitten, teveel piekeren, waarbij er niets meer uit je handen komt. Ook dan help ik je graag weer inzicht te krijgen in hoe je weer kunt kiezen voor jezelf. Kijken wat jij wilt zonder input van anderen en zonder bezig te  zijn met wat er door de omgeving van je verwacht wordt.

 

Ik help je graag!

Na een telefonische intake, waarbij we jouw coachvraag bespreken en kijken wat jij wilt bereiken, gaan we de natuur in voor een heerlijke wandeling. Waar die wandeling plaatsvindt, bespreken we samen. In en rondom Dordrecht is er genoeg prachtige natuur te vinden in de Biesbosch, maar loop je liever in een andere omgeving, dan kunnen we natuurlijk bekijken wat de mogelijkheden zijn. Bos, strand, polder.... Genoeg mogelijkheden. Naast een gesprek, wat als vanzelf komt in de mooie natuur, maak ik ook graag gebruik van oefeningen, waarbij spelenderwijs duidelijk kan worden wat jouw richting mag zijn. Of het nu een gesprek, de stilte, een oefening of een combinatie is, we kijken wat voor jou het best werkt, zodat jij weer verder kunt.

 

Denk je dat mijn aanpak iets is voor jou? Bel me of stuur me een bericht via ingypotgieter@gmail.com. Dan kijken we hoe ik jou verder kan helpen op jouw pad in dit mooie avontuur wat het leven heet.

bottom of page